Mama Iza

Mama Iza

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Krokiety 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, proste danie - moja rodzina uwielbia krokiety i warto wypróbować ten przepis.

Krokiety 8 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety 8

 

Sposób przygotowania:

Krokiety 8
Przygotowujemy farsz: cebulę i pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju rzepakowym aż woda z pieczarek odparuje. Kapustę kroimy i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i szczypty gałki muszkatołowej ok 20 min. W misce mieszamy wszystkie składniki na farsz i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą chilli. Teraz robimy ciasto na naleśniki. Wszystkie składniki miksujemy w misce na jednolitą masę. Ciasto nie może być zbyt gęste. Smażymy naleśniki. Po usmażeniu w naleśniki zawijamy gotowy farsz i składamy w kieszonki. Krokiety panierujemy najpierw w startym żółtym serze następnie w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Krokiety 8
Pieczarki podsmażamy razem z cebulką aż woda odparuje.
Krokiety 8
W misce mieszamy pieczarki z cebulką z ugotowaną kapustą i doprawiamy.
Krokiety 8
Robimy ciasto na naleśniki i smażymy z obu stron na rumiano.
Krokiety 8
Zawijamy farsz w naleśniki i składamy w kieszonki. Panierujemy i smażymy.