mrozup16

mrozup16

Kucharz
[Przepisów: 3]

Nalesniki mięsno- brokułowe z sosami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Z podanych wyżej proporcji składników wychodzi dwanaście naleśników. Danie końcowe można podawać zarówno jako obiad jak i późną kolację.

Nalesniki mięsno- brokułowe z sosami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nalesniki mięsno- brokułowe z sosami

 

 

  • Farsz mięsny
  • + mięso mielone drobiowe
  • + pieprz czarny
  • + przyprawy : vegeta, pieprz, sól
  • + pęczek brokuł

 

 

Sposób przygotowania:

Nalesniki mięsno- brokułowe z sosami
Naleśniki : Składniki łączymy ze sobą i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy łyżkę oleju. I smażymy na rozgrzanej patelni. Gotowe naleśniki odstawiamy aż staną się zimne. Farsz : Mięso podsmażamy rozdrabniając je na malutkie cząsteczki. Brokuły gotujemy aż będą miękkie a następnie drobniutko je kroimy. Do mięsa na patelni dodajemy rozdrobnione brokuły i przez chwilę wszystko razem mieszając podsmażamy. Sos czosnkowy : Łączymy składniki ze sobą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Sos pomidorowy: Łączymy składniki ze sobą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Łączenie farszu z naleśnikiem. Na środek naleśnika wkładamy dwie łyżki farszu, zawijamy w rulon lub kopertę. Powstałe krokiety podsmażamy do momentu zarumienienia się naleśnika. Na wierzch polewamy sosem pomidorowym lub czosnkowym wedle uznania Smacznego. 
Nalesniki mięsno- brokułowe z sosami
Nasze podsmażone krokiety. Jeden przekrojony na pół, farsz w środku :)
Nalesniki mięsno- brokułowe z sosami
Sos czosnkowy. Dobrze przechłodzić go w lodówce przed podaniem.