Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Krokiety nadziewane kiełbasą i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupiące krokiety na pyszny obiad

Krokiety nadziewane kiełbasą i warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety nadziewane kiełbasą i warzywami

 

 

  • 2 pętka kiełbasy,
  • 2 cebule,
  • Pół puszki kukurydzy,
  • Pół puszki groszku,
  • 1 papryka czerwona,
  • 2 ząbki czosnku,
  • starty żółty ser,
  • sos boloński,
  • sól, pieprz, zioła,
  • Bułka tarta
  • Jajka do panierki

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety nadziewane kiełbasą i warzywami
Z mleka, wody, mąki, jajek soli i ziół przygotowujemy ciasto na naleśniki. Dokładnie mieszamy i dodajemy trochę oleju. Smażymy naleśniki. Następnie kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, paprykę w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączoną kukurydzę i groszek. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Naleśniki smarujemy sosem bolońskim, nakładamy farsz i posypujemy startym żółtym serem. Z naleśnika formujemy krokieta, obtaczamy w jajku i bułce tartej i obsmażamy na patelni. Postępujemy tak z pozostałymi naleśnikami.
Krokiety nadziewane kiełbasą i warzywami
Farsz z kiełbasy, cebuli, papryki i innych warzyw dusimy na patelni
Krokiety nadziewane kiełbasą i warzywami
naleśnik smarujemy sosem, nakładamy farsz i posypujemy żółtym serem