marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Krokiety pieczarkowo-jajeczne.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pieczarki obsmażyć,jajka ugotować na twardo, zmielić je przez maszynkę do mięsa wraz z cebulą.Uformować średnie kulki,obtoczyć,smażyć

Krokiety pieczarkowo-jajeczne.

Składniki:

Krokiety pieczarkowo-jajeczne.

 

Sposób przygotowania:

Krokiety pieczarkowo-jajeczne.
Pieczarki posiekać na talarki i przesmażyć na maśle lub oleju,jaj-
-ka ugotować na twardo,choć jedno zostawić do obtaczania kroki-
-etów.Obrać cebulę,umyć i pokroić,po czym zmielić przez maszy-
-nkę do mięsa wszystko razem,potem doprawić solą i pieprzem.
Formować podłużne małe krokiety,obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.Podawać z barszczem czerwonym,
czystym.