Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Krokiety pieczarkowo- szpinakowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wytrawne naleśniki na bogato

Krokiety pieczarkowo- szpinakowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krokiety pieczarkowo- szpinakowe

 

 

  • Naleśniki:
  • 3 jajka
  • ok 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki wody gazowanej
  • sól - pół łyżeczki
  • szczypta cukru
  • olej

Sposób przygotowania:

Krokiety pieczarkowo- szpinakowe
Na patelni podsmażam mięso - doprawiam do smaku wg upodobania, może być lekko pikantne z dodatkiem curry. Pieczarki oczyszczam i podsmażam. Lekko solę i pieprzem i podsmażam na drugiej patelni aż puszczą wodę i trochę tej wody odparuje. W tym czasie robię naleśniki - mieszam wszystkie składniki w jednej misce za pomocą miksera. Ciasto musi być dość płynne więc w razie potrzeby dolewam wody. Smażę na odrobinie oleju z obu stron duże naleśniki. Staram się aby były jak najcieńsze. Gdy pieczarki są już prawie gotowe dodaję szpinak - razem mieszam i podsmażam. Dodaję również podsmażone mięso. Całość mieszam i razem podduszam przez chwilę. Na usmażonego naleśnika nakładam łyżką farsz i delikatnie zawijam w rulon. Na wierzch kładą odrobinę sera żółtego. Takie naleśniki pysznie smakują z sosem czosnkowym lub "kebabowym". Smacznego.
Krokiety pieczarkowo- szpinakowe
mięso podsmażam aż się ładnie zarumieni - ja doprawiłam curry, solą i pieprzem
Krokiety pieczarkowo- szpinakowe
smażę nalesniki - duże ale cienkie aby łatwo się zawijało
Krokiety pieczarkowo- szpinakowe
podsmażam pieczarki, dodaję szpinak i mięso