beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Krokiety ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne chrupiące krokieciki..

Krokiety ryżowe

Składniki:

Krokiety ryżowe

 

Sposób przygotowania:

Krokiety ryżowe
Pieczarki oczyszczamy,myjemy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pieczarki i przesmażamy. Oprószamy solą i przestudzamy. Dodajemy do ryżu. Cebulę obieramy, drobno kroimy i dodajemy do masy ryżowej razem z tartą bułką. Wbijamy jajka, zarabiamy masę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wilgotnymi dłońmi z masy formujemy krokiety,obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.