anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Krokiety szpinakowe z kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Farsz z kaszy gryczanej, twarogu i sera feta sprawia, że krokiety są bardzo smaczne, a zielone naleśniki ze szpinakiem sprawiają, że niezwykle atrakcyjnie wyglądają.

Krokiety szpinakowe z kaszą gryczaną

Składniki:

Krokiety szpinakowe z kaszą gryczaną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety szpinakowe z kaszą gryczaną
Rozmrozić szpinak, wymieszać z wodą, mlekiem, jajkami. Wsypać mąkę, przyprawy i zmiksować na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany. Kaszę gryczaną ugotować i odstawić do przestygnięcia. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na oleju, pod koniec dodać posiekany czosnek i przestudzić. Cebulę wymieszać z kaszą, dodać rozgnieciony widelcem twaróg i ser feta oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki. Smarować dość grubo farszem i zaginając boki do środka zwijać w rulony. Krokiety obsmażać na maśle bez panierowania.