gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Krokiety z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krokiety z kapustą i grzybami. Podajemy z czerwonym barszczem lub ulubionymi sosami. Polecam przepis.

Krokiety z kapustą i grzybami

Składniki:

Krokiety z kapustą i grzybami

Ciasto

Farsz

  • 30 g suszonych grzybów,
  • 300 g kapusty kiszonej,
  • 1 cebula,
  • garść suszonych grzybów,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i grzybami
Ciasto:

Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko z mąką. Mieszamy na gładką masę. Na koniec dodajemy olej i mieszamy. Smażymy cieniutkie placuszki na patelni naleśnikowej.

Farsz:

Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia na 1 godzinę. Następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły, dodajemy suszone warzywa, gotujemy aż będą miękkie. Odcedzamy. Do wody po grzybach dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Łączymy ze sobą grzyby, kapustę i cebulę. Przyprawiamy.

Na każdy placek wykładamy po 2-3 łyżki farszu, składamy boki i zwijamy w rulonik.

Przygotowane krokiety podsmażamy. Smacznego ;)