Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Krokiety z kapustą i grzybami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kolejna wersja pyszności do barszczu!

Krokiety z kapustą i grzybami

Składniki:

Krokiety z kapustą i grzybami

 

  • Naleśniki
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl.wody mineralnej gazowanej
  • mąka
  • 2 jajka
  • słodka papryka w proszku
  • Kucharek
  • odrobina majeranku
  • olej do smażenia

 

  • Farsz:
  • 1 kg dobrej kiszonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 30 dag świeżych grzybów
  • Kucharek, pieprz mielony, majeranek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i grzybami
Naleśniki usmażyć wg. powyższego przepisu.
Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna odgotować (uważać, żeby nie była za mało kwaśna, bo farsz straci smak). Dokładnie osaczyć, odcisnąć i pokroić bardzo drobno.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć, dodać umyte grzyby i smażyć ok. 30 min na wolnym ogniu. dodać do kapusty, przesmażyć chwile i doprawić podanymi przyprawami. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.