dariakwiecinska

dariakwiecinska

Kuchcik
[Przepisów: 3]

krokiety z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

robimy ciasto jak na naleśniki dodajemy przyprawy do smaku koniecznie przyprawa do mięsa

krokiety z kapustą i grzybami

Składniki:

krokiety z kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

krokiety z kapustą i grzybami
Do miski dodajemy jajka i mleko ubijamy mikserem, dodajemy wodę i mąkę ciągle ubijając oraz przyprawy do smaku. Mąki maksymalnie aby ciasto było gęste. Smażymy w jak najmniejszej ilości oleju ale tak aby nadal były naleśniki blade a nie przypieczone, ponieważ na końcu się je przysmaża. FARSZ: Gotujemy kapustę z grzybami, studzimy, mielimy przez maszynkę z grubymi oczkami.Po ostudzeniu doprawiamy pieprzem, solą, przyprawą do mięsa. Gotowy naleśnik wypełniamy sporządzonym farszem i zwijamy w sposób - boki składamy do środka i zawijamy w rulonik - robimy to w ten sposób aby podczas smażenia nie wyleciał nam farsz. Gotowe ruloniki dzielimy na pół aby nie były takie wielkie, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na głębokim oleju najpierw do dołu układamy stronę na której kończy się zawijanie aby nam się nie rozwinął. Gotowe krokiety podajemy razem z barszczem czerwonym, mogą także posłużyć jako przekąska.Cudnie smakuję także z sosem czosnkowym lub majonezowym. Świetna potrawa na Wigilię SMACZNEGO!!!!!