anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Krokiety z kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne krokiety co prawda są dość trudne w przygotowaniu bo się trochę sypią przed smażeniem ale za to wyśmienite

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki:

Krokiety z kapustą i pieczarkami

 

  • Naleśniki
  • 1 szkl wody gazowane
  • 1 szkl mleka
  • 2 jaja
  • 4 łyżki mąki
  • Sól
  • Olej
  • Farsz
  • 300 g kapusty kiszonej
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • Wegeta
  • Panierka
  • 3 jaja
  • 3 łyżki maki
  • Bułka tarta
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i pieczarkami
Wszystkie składniki na naleśniki bardzo dokładnie wymieszać mikserem.Odstawić na 15 minut i smażyć cienkie naleśniki. Kapustę obgotować i odcisnąć. Cebulę drobno pokroić pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę usmażyć pieczarki z cebulą dodać do poszatkowanej kapusty i wymieszać z przyprawami. Farsz wykładać na naleśniki i zwinąć. Panierować w mące następnie w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na gorącym oleju.