szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Krokiety z kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Uwielbiam krokiety, a szczególnie te z kapustą i pieczarkami. Świetnie smakują podane z barszczykiem czerwonym.

Krokiety z kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z kapustą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i pieczarkami
Na małej ilości oleju podsmażamy obrane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Gdy się podsmażą dodajemy pokrojoną kapustę. Gdy kapusta jest za kwaśna wcześniej płuczemy ją w wodzie. Całość podsmażamy aż kapusta będzie miękka i wyparuje cała woda. Doprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz i zamykamy tworząc krokiety. Panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej po czym smażymy na patelni z rozgrzanym olejem na każdej ze stron.
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Na patelni podsmażamy paieczarki i pokrojoną drobno kapuste
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Farsz zamukamy w naleśnikach i zwijamy w krokiety
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Krokiety panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron