patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami idealne na święta, obiad czy sylwestra. Podaję z barszczem czerwonym. Polecam.

Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami

Farsz

  • 1 kg kapusty kiszonej w słoiku
  • 20 dag pieczarek
  • 2 szalotki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka czerwona słodka ok 2 łyżki

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami
Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję ok 20 min a następnie płukam zimną wodą. Odcedzam. Kroję drobno.

Pieczarki obieram kroję w kostke. Szalotkę obieram i również kroję w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej i smażę pieczarki i szalotke na rumiano. Dodaję przyprawy. Przekładam do miski.

Nastepnie na patelnię wylewam olej i dodaję kapustę smażę ok 10 min na małym ogniu. Dodaję przyprawy.

Przekladam do miski i wszystko dokladnie mieszam. Faszeruje naleśniki i składam. Obtaczam w jajku a następnie w bułce.

Smażę na rumiano. 
Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami
Kapustę obgotowuję w wodzie. A następnie płuczę.
Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami
Pieczarki i cebulę smażę dodaję przyprawy.
Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami
Kapustę zasmażam na patelni, dodaję przyprawy.
Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami
Farsz dokładnie mieszam ze sobą w miseczce.
Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami
Farszem faszeruje naleśniki.
Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami
Nalesniki obtaczam w jajku i bułce. Smażę.