KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Krokiety z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krokiety panierowane w cieście naleśnikowym i bułce tartej. Właśnie te krokiety najczęściej przygotowuję od czasu do czasu na obiad, choć są pracochłonne. Czasami też przyrządzam je na kolację wigilijną.

Krokiety z kiszoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z kiszoną kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kiszoną kapustą
Ciasto: Z mąki, mleka, jajka i soli zrobić ciasto naleśnikowe. Gdy ciasto będzie gotowe pozostawić 2 chochelki ciasta do panierowania. Z reszty ciasta usmażyć naleśniki - z obu stron bardzo nie przypiekając, na rozgrzanej i odrobinę natłuszczonej patelni. Farsz: Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna to odgotować ją 1 - 2 razy zmieniając wodę. Odgotowaną kapustę odcedzić z wody. Następnie kapustę poszatkować drobno. Poszatkowaną kapustę przełożyć na patelnię. Dodać wszystkie przyprawy. Wlać odrobinę oleju i podsmażyć, mieszać. Gotowy farsz wystudzić. Krokiety: Na każdy jeden naleśnik wykładać farsz. Naleśniki składać w tzw. kopertę. Poskładane naleśniki panierować najpierw w cieście naleśnikowym a później w bułce tartej. Krokiety smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z czystym barszczem. Farsz lub naleśniki można przygotować dzień wcześniej. Do farszu można dodać cebulę, ja nie dodałam bo mam niejadka cebuli w domu.
Krokiety z kiszoną kapustą
Kapusta kiszona i przyprawy między innymi kminek
Krokiety z kiszoną kapustą
Smaczny farsz do krokietów z kiszonej kapusty
Krokiety z kiszoną kapustą
Przygotowany farsz wyłożony na naleśniku
Krokiety z kiszoną kapustą
Krokiety z kiszoną kapustą po usmażeniu