Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Krokiety z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne krokiety z mięsem w panierce, idealne do czerwonego barszczu. Na obiad, na święta w gronie rodziny.

Krokiety z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z mięsem

 

  • Naleśniki:
  • 1,5 szklanki wody gazowanej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

 

 

  • Farsz:
  • 800 g mięsa wieprzowego
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z mięsem
Naleśniki: Jajka miksujemy z mlekiem, wodą gazowaną i solą. Następnie dodajemy mąkę, gdy ciasto będzie za gęste dolewamy wody gazowanej. Smażymy cienkie naleśniki na patelni z dwóch stron. 
Farsz: Mięso gotujemy, cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Do ugotowanego mięsa dodajemy cebulę i czosnek. Wszystko mielimy w maszynce do mielenia. Doprawiamy do smaku.

Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy. Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Obsmażamy z dwóch stron na oleju. Podajemy.
Krokiety z mięsem
Krokiety z mięsem mielonym w panierce.
Krokiety z mięsem
Krokiety z mięsem mielonym w panierce.
Krokiety z mięsem
Krokiety z mięsem mielonym w panierce.
Krokiety z mięsem
Krokiety z mięsem mielonym w panierce.