choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Krokiety z mięsem i pieczarkami 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne krokiety z mięsem i grzybami

Krokiety z mięsem i pieczarkami 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z mięsem i pieczarkami 2

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z mięsem i pieczarkami 2
Obierz pieczarki i je dokładnie umyj, posiekaj je w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż je na małym ogniu na oleju. Obierz cebulę i ją umyj, posiekaj drobno i podsmaż na patelni na małym ogniu. Mięso mielone dopraw vegetą i pieprzem. Podsmaż je na patelni, mieszając próbuj rozbić jak najdrobniej. Pieczarki i cebulę wrzuć do miski, do nich dorzuć mięso i dopraw solą, czosnkiem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Do wysokiego naczynia wrzuć mąkę, mleko, wodę i jajka dodaj sól i pieprz i wymieszaj składniki mikserem. Podgrzej patelnię z olejem. Wysmaż naleśniki. Gdy naleśniki wystygną nałóż na nie farsz i zawiń je. Przed jedzeniem obtocz je w jajku następnie w bułce tartej i podsmaż je . Smacznego
Krokiety z mięsem i pieczarkami 2
Obraną i umytą cebulę siekamy i podsmażamy na małym ogniu
Krokiety z mięsem i pieczarkami 2
Po zrobieniu masy na naleśniki smażymy je na małym ogniu
Krokiety z mięsem i pieczarkami 2
Na gotowe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je
Krokiety z mięsem i pieczarkami 2
Zawinięte krokiety obrabiamy w jajku i bułce tartej i smażymy na patelni