Strona główna Krokiety z mięsem mielonym

Krokiety z mięsem mielonym

Krokiety « poprzedni | następny »
przejs - Przepis na: Krokiety z mięsem mielonym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 345
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Krokiety z mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smakowite krokiety z mięsem mielonym. Pyszne w towarzystwie barszczu, lub same :)


trudność: łatwe
czas:

Krokiety z mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

  • Na naleśniki:
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • 300g mąki
  • szklanka mleka
  • szklanka wody
  • Na farsz:
  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki oleju
  • sól,
  • pieprz,
  • bazylia,
  • tymianek
  • Do panierowania :
  • 1 rozmącone jajko
  • 2 łyżki mleka
  • bułka tarta

Krokiety z mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Składniki na naleśniki wymieszać ze sobą. Usmażyć cienkie naleśniki na patelni leciutko posmarowanej olejem (oleju nie może być zbyt wiele). Cebulę i czosnek obrać. Cebulkę pokroić w drobną kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć. Do cebuli dodać mięso i przesmażyć ok 10 minut. Podsmażone mięso odstawiamy do ostudzenia. Następnie dodać jajko i bułkę tartą, przyprawy i starannie wymieszać. Na każdy naleśnik nałożyć trochę farszu i zwinąć krokiety. Każdy obtoczyć w jajku i bułce, następnie smażyć na rozgrzanym oleju, ale na średnim gazie. Podawać z surówką lub barszczykiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krokiety z mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Krokiety
Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Krokiety z grzybami, kaszą i marchewką Krokiety z pieczarkami i serem żółtym
Krokiety z mięsem i orzechami Ruskie krokiety Krokiety z młodą kapustą i pieczarkami
Krokiety z mięsem Paszteciki z mięsem Krokiety ze śliwkami
Krokiety z kaszą gryczaną i jajkiem Krokiety z naleśników z nadzieniem pieczarkowym Krokiety z mięsem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane