Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krokiety z mintaja.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Danie to można podawać z ostrym sosem i surówką.

Krokiety z mintaja.

Składniki:

Krokiety z mintaja.

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z mintaja.
Filety z mintaja umyć, osuszyć w papierowym ręczniku i usmażyć na oliwie, ostudzić. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Cebulę drobno posiekać. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rybę i ziemniaki pokroić w drobną kostkę, włożyć do miski. Wbić jajko, dodać utarte warzywa, cebulę, wlać mleko, wsypać mąkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać placuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na zloty kolor. Podawać na gorąco.