AERDNA

AERDNA

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Krokiety z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krokiety z farszem pasztetowym

Krokiety z pasztetem

Składniki:

Krokiety z pasztetem

 

  • 40 dkg mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki wody (letniej, przegotowanej)
  • 4 jajka
  • sól
  • pasztet DROP

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z pasztetem
Jajka wbić do miski, a potem już „pod mikser” dodać resztę składników. Z tej porcji powinno wyjść ok. 20-30 naleśników w zależności od tego jaką wielką mamy patelnię. Te krokietowe naleśniki powinny być nie za cienkie, aby farsz nie uciekła, ale też nie za grube. Najlepiej usmaż sobie ze 2-3 na próbę. Każdy naleśnik smarujemy farszem, zwijamy - niektórzy zwijają na „cztery” a inni tylko rolują- jak kto woli. Obtaczamy w jajku i w bułce i na patelnię. Na patelni powinno być dość sporo oleju. Olej często wymieniamy - bułka obsypuje się z krokietów i szybko się na patelni pali. Smażymy na złoty kolor.