Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

krokiety z pieczarkami i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

krokieciki z pieczarkami i cebulą

krokiety z pieczarkami i cebulą

Składniki:

krokiety z pieczarkami i cebulą

Sposób przygotowania:

krokiety z pieczarkami i cebulą

Do miski dodajemy mąkę.Wbiamy jaja. Dodajemy szczypte soli. Wlewamy szklankę wody gazowanej , szklankę zwykłej letniej wody i ćwierć szklanki mleka.
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki dokładnie żeby nie było grudek.
Jeśli masa naleśnikowa będzie już jednolita i gładka dodajemy olej i poznownie mieszamy.
Nalesniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z minimalną ilością tłuszczu.
FARSZ
Pieczarki myjemy. Kroimy w talarki. Wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię. Podsmażamy z 10 minut , solimy , dolewamy wody i dusimy.
Obieramy cebulę. PRzekrowujemy ją na pół i kroimy w pół plasterki. Wrzucamy do naszych pieczarek. Mieszamy razem wszystko. I dusimy cebulę razem z pieczarkami.
Pod koniec duszenia ( jak będą pieczarki z cebulą miękkie ) dodajemy pieprz i sól . mieszamy.
Na naleśniki wykładamy farsz. Zawijamy krokiety.
W osobnym naczyniu wbijamy jajo , solimy i pieprzymy i dokldnie mieszamy widelcem. Na płaski talerz wsypujemy bułkę tartą. Krokiety optaczamy wpierw w jajku a następnie w bułce tartej po czym smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złocistty kolor po obu stronach. Smacznego