Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

krokiety z pieczarkami, kapustą i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny dodatek do czerwonego barszczu

krokiety z pieczarkami, kapustą i mięsem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

krokiety z pieczarkami, kapustą i mięsem

 

  • mięso z ugotowanego kurczaka
  • 500 g pieczarek,
  • 0,5 kg kiszonej kapusty,
  • 2 cebule,
  • masło do duszenia grzybów,
  • szklanka rosołu
  • przyprawy: sól, pieprz, vegeta.
  • 15 naleśników
  • 2 jajka + 2 łyżki mleka,
  • szklanka bułki tartej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

krokiety z pieczarkami, kapustą i mięsem
pieczarki kroimy w plastry, dusimy na maśle, doprawiamy. dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.Kapustę trzeba przesiekać, potem obgotować.Mięso, grzyby i kapustę mielimy w maszynce do mielenia mięsa, następnie przesmażamy na maśle, jeśli farsz jest zbyt suchy podlewamy rosołem, doprawiamy, zostawiamy do wystygnięcia tak ptzygotowanym farszem smarujemy naleśniki, dwa przeciwległe boki składamy do siebie, następnie zwijamy w rulonik od góry do dołu. krokiety panierujemy w jajku rozmąconym z odrobiną mleka i w bułce tartej, następnie smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor
krokiety z pieczarkami, kapustą i mięsem
naleśniki smarujemy farszem i zwijamy w rulony
krokiety z pieczarkami, kapustą i mięsem
krokiety smażymy ze wszystkich stron na złoto