Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krokiety z rybą.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Farsz można robić z różnych gatunków ryb.

Krokiety z rybą.

Składniki:

Krokiety z rybą.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z rybą.
Do miski wlać mleko, wodę, wsypać mąkę, wbić 2 jajka, dodać oliwę i szczyptę soli, zmiksować. Z ciasta upiec cienkie naleśniki. Na patelni stopić masło dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Następnie dodać pokrojoną rybę i posiekaną cebulę, smażyć około 10 minut. wystudzić, zmielić w maszynce, dodać jajko, przyprawić solą, pieprzem i vegetą. Na naleśniki nakładać farsz, zakładać boki i zwijać. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na rumiano. Podawać z surówką i rybnym bulionem.