Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Krokiety z ziemniaków 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Krokiety podawać gorące do ryb i innego smażonego lub gotowanego mięsa

Krokiety z ziemniaków 3

Składniki:

Krokiety z ziemniaków 3

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z ziemniaków 3
Ziemniaki obrać i ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Do zimnych ziemniaków dodać 2 całe jajka, mąkę krupczatkę, przyprawić do smaku pieprzem i utrzeć na gładką masę. Z ciasta ziemniaczanego rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim, mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.