altac

altac

Kucharz
[Przepisów: 13]

Krokiety ze słodkiej kapusty, mięsa i g

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszne danie dla głodomorow :)

 Krokiety ze słodkiej kapusty, mięsa i g Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety ze słodkiej kapusty, mięsa i g

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 3 szkl. mleka
  • szkl. wody
  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • Farsz:
  • pół średniej główki kapusty
  • 1/4 kg mięsa mielonego
  • Cebula
  • sół pieprz do smaku
  • Panierka:
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Krokiety ze słodkiej kapusty, mięsa i g
Ciasto naleśnikowe: Mleko, wodę, mąkę, jaja i sól miksujemy do uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Patelnię smarujemy tłuszczem, rozgrzewamy i smażymy cienkie placki. Farsz: Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą z łyżeczką soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor. Na dużej patelni smażymy mięso mielone, dodajemy odecedzoną kapustę i cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Studzimy. Farszem smarujemy naleśniki i zwijamy w ruloniki. W głębokim talerzu rozkłocamy jajka z solą o pieprzem. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Panierujemy krokiety. Nastepnie smażymy ja na złoty kolor. Podajemy z barszczykiem czerwonym.
 Krokiety ze słodkiej kapusty, mięsa i g
kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości
 Krokiety ze słodkiej kapusty, mięsa i g
z mleka
 Krokiety ze słodkiej kapusty, mięsa i g
wody
 Krokiety ze słodkiej kapusty, mięsa i g
mąki i jaj miksujemy jednolitą masę