zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Krokiety ziemniaczane z kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Szybki obiad - krokiety ziemniaczane z kapustą i grzybami.

Krokiety ziemniaczane z kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety ziemniaczane z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Krokiety ziemniaczane z kapustą
Grzyby namoczyć i ugotować, odcedzić i posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć. Dodać pokrojone grzyby i chwilę smażyć. Gdy cebula będzie miękka, dodać odciśnięta i pokrojoną kapustę. Wszystko przemieszać, doprawić do smaku i wsypać bułkę tartą i ponownie wymieszać. Ziemniaki zmielić, dodać wszystkie przyprawy, jajka i mąkę i wyrobić ciasto. Z ciasta formować placuszki, na środku kłaść po porcji farszu i zlepiać tworząc owalne krokiety. Panierować w tartej bułce ( można najpierw zanurzyć w jajku ). Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać na gorąco z dowolną surówką.
Krokiety ziemniaczane z kapustą
z grzybów cebuli i kapusty przygotować farsz
Krokiety ziemniaczane z kapustą
z masy ziemniaczanej i farszu zrobić owalne krokiety
Krokiety ziemniaczane z kapustą
krokiety smażyć na rozgrzanym oleju ....
Krokiety ziemniaczane z kapustą
na złoty kolor z obu stron i podawać na gorąco