SUPERPRZEPIS

Królewiec

         
ocena: 5/5 głosów: 6
Królewiec Więcej zdjęć (3)

Ciasto smakuję najlepiej następnego dnia

Składniki:

Królewiec

 

 

Sposób przygotowania:

Królewiec
BISZKOPT
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać, wlać żółtka, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy.Piec 25 minut w 175 stop.
KRUCHE
Na stolnicę wysypać 30 dag mąki, dodać 4 łyżki cukru, jajko, sodę, miód i pokrojoną na kawałki 150 g margaryny.
Zagnieść ciasto,dobrze wyrobić.
Ciasto podzielić na 2 części.
Wysmarować dwie identyczne blachy, wyłożyć papierem pergaminowym, wyłożyć na papier ciasto i upiec na złoty kolor w 180 stop.
MASA
Do rondla wlać 2 szkl mleka, dodać 4 łyżki cukru, 2 dag margaryny, cukier waniliowy, zagotować.
W wysokim naczyniu rozmieszać obie mąki z resztą mleka, wlać masę na gotujące się mleko, na wolnym ogniu zagotować, ciągle mieszając.
POLEWA
Margarynę rozpuścić w rondlu, dodać 3 łyżki cukru i kakao, mieszając na wolnym ogniu do rozpuszczenia się cukru, nie gotować polewy.
SKŁADANIE CIASTA
1 kruche ciasto
2 masa budyniowa
3 biszkopt
4 masa budyniowa
5 kruche ciasto
6 polewa
Królewiec
Z przygotowanych składników, zostało przygotowane ciasto kruche i upieczone
Królewiec
Połączono składniki ciasta, został upieczony delikatny biszkopt

Tagi:

jajko jajka