Strona główna Królik pieczony na dziko

Królik pieczony na dziko

Babcia Halinka - Przepis na: Królik pieczony na dziko offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Królik pieczony na dziko
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Na 2 dni przed pieczeniem obłożyć mięso królika pokrojoną w plasterki cebulą i zalać zalewą...


trudność: łatwe
czas:

Królik pieczony na dziko - SKŁADNIKI:

  • comber i udka z 1 królika
  • 10 dag słoniny
  • 2 cebule
  • 1 łyżka tłuszczu

Królik pieczony na dziko - PRZYGOTOWANIE:

Na 2 dni przed pieczeniem obłożyć mięso królika pokrojoną w plasterki cebulą i zalać zalewą przyrządzoną z podanych składników. Po tym czasie mięso z zalewy wyjąć, obrać starannie z błon, naszpikować słoniną. Natrzeć solą i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać na dno szybkowaru 0,5 szklanki zalewy, włożyć cebulę z zalewy i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po wyjęciu mięsa sos zmiksować i polać nim mięso.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik pieczony na dziko (strona 1 z 1)  
Gość

asv
gość

2008-12-21 17:07
a jak to zrobić
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Wielokolorowe leczo Sorbet brzoskwiniowy Zupa cukiniowa z makaronem
Malinowa rozpusta Mirabelkowy chutney Pierogi z kapustą i pieczarkami
Sałatka z buraków i papryki na zimę Ketchup paprykowo-cukiniowy Sałatka z buraków i kapusty do słoików
Ogórki z kurkumą Pieczarkowa z kalarepką i cieciorką Migdałowe ciasteczka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane