Strona główna Królik pieczony na dziko

Królik pieczony na dziko

Babcia Halinka - Przepis na: Królik pieczony na dziko offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Królik pieczony na dziko
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Na 2 dni przed pieczeniem obłożyć mięso królika pokrojoną w plasterki cebulą i zalać zalewą...


trudność: łatwe
czas:

Królik pieczony na dziko - SKŁADNIKI:

  • comber i udka z 1 królika
  • 10 dag słoniny
  • 2 cebule
  • 1 łyżka tłuszczu

Królik pieczony na dziko - PRZYGOTOWANIE:

Na 2 dni przed pieczeniem obłożyć mięso królika pokrojoną w plasterki cebulą i zalać zalewą przyrządzoną z podanych składników. Po tym czasie mięso z zalewy wyjąć, obrać starannie z błon, naszpikować słoniną. Natrzeć solą i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać na dno szybkowaru 0,5 szklanki zalewy, włożyć cebulę z zalewy i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po wyjęciu mięsa sos zmiksować i polać nim mięso.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik pieczony na dziko (strona 1 z 1)  
Gość

asv
gość

2008-12-21 17:07
a jak to zrobić
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Pulpeciki cherry Smażone ziemniaczki Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro
Schab z wędzonym kurczakiem Dynia na słodko do słoika Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką
Dyniowe placuszki Pizza wiejska z maślakami Naleśniki z nagietkiem i pokrzywą
Smoothie z natką pietruszki i pokrzywą Kapusta kiszona w słoikach Dyniowe muffinki na Halloween

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane