Strona główna Królik pieczony na dziko

Królik pieczony na dziko

Babcia Halinka - Przepis na: Królik pieczony na dziko offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Królik pieczony na dziko
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Na 2 dni przed pieczeniem obłożyć mięso królika pokrojoną w plasterki cebulą i zalać zalewą...


trudność: łatwe
czas:

Królik pieczony na dziko - SKŁADNIKI:

  • comber i udka z 1 królika
  • 10 dag słoniny
  • 2 cebule
  • 1 łyżka tłuszczu

Królik pieczony na dziko - PRZYGOTOWANIE:

Na 2 dni przed pieczeniem obłożyć mięso królika pokrojoną w plasterki cebulą i zalać zalewą przyrządzoną z podanych składników. Po tym czasie mięso z zalewy wyjąć, obrać starannie z błon, naszpikować słoniną. Natrzeć solą i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać na dno szybkowaru 0,5 szklanki zalewy, włożyć cebulę z zalewy i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po wyjęciu mięsa sos zmiksować i polać nim mięso.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik pieczony na dziko (strona 1 z 1)  
Gość

asv
gość

2008-12-21 17:07
a jak to zrobić
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Muffiny owsiane z rodzynkami Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane
Tarta makowo- pomarańczowa Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki
Krem pomarańczowy- orange curd Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Francuskie ciasteczka z makiem Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj