jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Królik w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chrupiąca , zdrowa przekąska na chrupiącym waflu ryżowym .

Królik w kapuście Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Królik w kapuście

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe extra cieńkie GOOD FOOD
  • 10 dag chudego mięsa duszonego (np. królik, indyk, wołowina)
  • 1 czerwona cebula
  • 10 strączków groszku cukrowego
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • olej ryżowy, sos sojowy po łyżeczce
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól morska, pieprz ziołowy, imbir do smaku

Sposób przygotowania:

Królik w kapuście
Na odrobinie oleju szklimy cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy pokrojone mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone dolne połówki kapusty pekińskiej i 6 strączków groszku (również pokrojonych w paseczki.) Smazymy jak w kuchni orientalnej ok 3 min, doprawiamy do smaku sosem sojowym, pieprzem, imbirem i solą do smaku. Z górnych części liści kapusty formujemy miseczki, napełniamy je mięsem z warzywami, dekorujemy strączkami groszku cukrowego (takie niby-uszy)
Królik w kapuście
:)))