Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2431]

Królik w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mało osób docenia mięso z królika, a tymczasem jest ono bardzo dobre, w szczególności z dodatkiem sosu

Królik w sosie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Królik w sosie

Sposób przygotowania:

Królik w sosie

Królika podzielić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Mięso przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, dodać angielskie ziele, liście laurowe, posiekany czosnek i dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki i margaryny zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z sosem. Przyprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą maggi. urówką.