Królik w sosie

Królik « poprzedni | następny »
Krakowianka - autor przepisu Królik w sosie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2426
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Królik w sosie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Mało osób docenia mięso z królika, a tymczasem jest ono bardzo dobre, w szczególności z dodatkiem sosu


trudność: średne
czas:

Królik w sosie - SKŁADNIKI:

  • 1 szt królik,
  • 3 łyżki margaryna,
  • 3 łyżki olej,
  • 4 łyżki mąka,
  • 1 szt cebula,
  • 2 szt liść laurowy,
  • 8 szt ziele angielskie,
  • 2 ząbki czosnek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi

Królik w sosie - PRZYGOTOWANIE:

Królika podzielić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Mięso przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, dodać angielskie ziele, liście laurowe, posiekany czosnek i dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki i margaryny zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z sosem. Przyprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą maggi. urówką.



Komentarze do Królik w sosie (strona 1 z 1)  
Lady Marmolada

Lady Marmolada
offline

2011-07-23 18:44
Biedny króliczek...
Skomentuj
Oceń:
0
Netka

Netka
offline

2011-07-23 20:08
Lubie miesko z krolika,chociaz dawno juz nie jadlam.Z checia bym sie poczestowala.
Polpal,moze sobie jednak przypomnisz jak bylo z ta koza:D
Skomentuj
Oceń:
0
silvana

silvana
offline

2012-03-26 10:03
Gdzie w Krakowie mogę kupić świeże mięso z królika?
Skomentuj
Oceń:
0
Polpal

Polpal
offline

2011-07-23 19:30
Królik jest dobry. Jak człowiek był młody to w domu się trzymało króliki, kury, czasem kaczki i świnię, była nawet raz koza ale nie pamiętam czy była zjedzona czy sprzedana.
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2012-03-26 10:14
Polpal napisał(a):

Królik jest dobry. Jak człowiek był młody to w domu się trzymało króliki, kury, czasem kaczki i świnię, była nawet raz koza ale nie pamiętam czy była zjedzona czy sprzedana.

U nas też były kozinki,jedna była zjedzona a druga sprzedana.Przyznam że nie jadłam bo nie mogłam :( A królicze mięso lubię :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królika w boczkowym płaszczyku Królicze nogi w paprykowym sosie Delikatne mięso z królika
Pieczony królik z boczniakami Królik w marynacie miodowo-czosnkowej Królik z pieczarkami i cebulą
Grillowany comber króliczy w sosie wiśniowym Królik w winie, cytrynie i rozmarynie Tradycyjny pasztet z królika
Królik duszony w winie z żurawiną i grzybami Królik w sosie grzybowym Królik w cebuli
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane