Strona główna Królik w sosie grzybowym

Królik w sosie grzybowym

zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1923
zdjęcia: 1 z 1
Królik w sosie grzybowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Smaczny królik w sosie grzybowym, świetny pomysł na obiad. Najlepiej podawać z ulubionymi dodatkami.


trudność: łatwe
czas:

Królik w sosie grzybowym - SKŁADNIKI:

Królik w sosie grzybowym - PRZYGOTOWANIE:

Królika umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. W szerokim rondlu roztopić masło, włożyć królika i podsmażyć rumieniąc go. Grzyby zalać gorącą wodą i namoczyć. Gdy królik się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć. Potem podlać bulionem lub gorącą wodą i dusić prawie do miękkości. Dodać odsączone grzyby, przyprawy i dalej wszystko dusić do miękkości królika. W razie potrzeby doprawić. Śmietankę zahartować odrobiną płynu z duszenia królika i wlać do garnka z zawartością. Zagotować i jeszcze chwilkę gotować. Podawać np. z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub inną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik w sosie grzybowym (strona 1 z 1)  
Zgobisz

Zgobisz

2013-10-30 20:55
Ślinka cieknie na sam widok, uwielbiam mięso z królika ...
Skomentuj
Oceń:
0
monikaT83

monikaT83

2013-10-31 14:25
ja jeszcze królika nie robiłam i od kilku dni chodzi za mną myśl,żeby go w końcu przygotować a jak patrzę na takie pyszne wykonanie to od razu chcę je zrobić :D
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha

2013-10-31 19:56
Królik z rozmarynem i grzybkami - pychota! :)
Skomentuj
Oceń:
0
fil13

fil13

2013-11-16 15:57
Potem podlać bulionem lub gorącą wodą i dusić prawie do miękkości. Tzn ile czasu tak mniej więcej :D
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa

2013-11-16 16:34
fil13 napisał(a):

Potem podlać bulionem lub gorącą wodą i dusić prawie do miękkości. Tzn ile czasu tak mniej więcej :D

Skomentuj
Oceń:
0
player_ruda

player_ruda

2013-11-17 19:32
dzisiaj zrobiłam na obiad i jest bardzo dobre, polecam
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa

2013-11-18 10:12
player_ruda napisał(a):

dzisiaj zrobiłam na obiad i jest bardzo dobre, polecam

Dziękuję :)
Skomentuj
Oceń:
0
marietta

marietta

2014-05-06 16:35
Wybornie smakuje,5.
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa

2014-05-06 19:01
marietta napisał(a):

Wybornie smakuje,5.

O tak :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królikiem Królik czosnkowo paprykowy Królik w sosie śmietanowym
Królik z czosnkiem z pomarańczą Króliczy pasztet z piekła rodem Sałatka z piersią królika i żurawiną
Królik na pomidorową nutę Pasztet z królika Królik z dodatkami ćwikłą i pieczarkami
Królik w sosie śmietanowym Królik w glazurze Duszone mięso z królika

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane