Strona główna Królik w sosie grzybowym

Królik w sosie grzybowym

zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1871
zdjęcia: 1 z 1
Królik w sosie grzybowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Smaczny królik w sosie grzybowym, świetny pomysł na obiad. Najlepiej podawać z ulubionymi dodatkami.


trudność: łatwe
czas:

Królik w sosie grzybowym - SKŁADNIKI:

Królik w sosie grzybowym - PRZYGOTOWANIE:

Królika umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. W szerokim rondlu roztopić masło, włożyć królika i podsmażyć rumieniąc go. Grzyby zalać gorącą wodą i namoczyć. Gdy królik się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć. Potem podlać bulionem lub gorącą wodą i dusić prawie do miękkości. Dodać odsączone grzyby, przyprawy i dalej wszystko dusić do miękkości królika. W razie potrzeby doprawić. Śmietankę zahartować odrobiną płynu z duszenia królika i wlać do garnka z zawartością. Zagotować i jeszcze chwilkę gotować. Podawać np. z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub inną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik w sosie grzybowym (strona 1 z 1)  
Zgobisz

Zgobisz

2013-10-30 20:55
Ślinka cieknie na sam widok, uwielbiam mięso z królika ...
Skomentuj
Oceń:
0
monikaT83

monikaT83

2013-10-31 14:25
ja jeszcze królika nie robiłam i od kilku dni chodzi za mną myśl,żeby go w końcu przygotować a jak patrzę na takie pyszne wykonanie to od razu chcę je zrobić :D
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha

2013-10-31 19:56
Królik z rozmarynem i grzybkami - pychota! :)
Skomentuj
Oceń:
0
fil13

fil13

2013-11-16 15:57
Potem podlać bulionem lub gorącą wodą i dusić prawie do miękkości. Tzn ile czasu tak mniej więcej :D
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa

2013-11-16 16:34
fil13 napisał(a):

Potem podlać bulionem lub gorącą wodą i dusić prawie do miękkości. Tzn ile czasu tak mniej więcej :D

Skomentuj
Oceń:
0
player_ruda

player_ruda

2013-11-17 19:32
dzisiaj zrobiłam na obiad i jest bardzo dobre, polecam
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa

2013-11-18 10:12
player_ruda napisał(a):

dzisiaj zrobiłam na obiad i jest bardzo dobre, polecam

Dziękuję :)
Skomentuj
Oceń:
0
marietta

marietta

2014-05-06 16:35
Wybornie smakuje,5.
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa

2014-05-06 19:01
marietta napisał(a):

Wybornie smakuje,5.

O tak :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Królik z dodatkami ćwikłą i pieczarkami Królik w sosie śmietanowym Królik w glazurze
Duszone mięso z królika Królik w śmietanie Świąteczny Królik w sosie żurawionowym
Pasztet z królika  Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką
Królik duszony w sosie cebulowym Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane