anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Królik wytrawny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Królik jest bardzo zdrowym mięsem, polecany również na diecie. Królika można przygotować na wiele sposobów.

Królik wytrawny

Składniki:

Królik wytrawny

 

 

Sposób przygotowania:

Królik wytrawny
Królika podzielić na porcje. Dokładnie umyć i osuszyć. Olej wymieszać z solą dodać bardzo drobno posiekane orzechy, przecisniety przez praskę czosnek i wymieszać. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego dodać marynatę, oraz listki laurowe, ziele angielskie i pokrojoną w piórka cebulę. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na około 2 godziny. Następnie dusić pod przykryciem około 60 minut, w razie konieczności podlać wodą.

Tagi:

mięso danie