Strona główna Królik z pieczarkami (Francja)

Królik z pieczarkami (Francja)

Sztangiel

Starszy Kucharz
Przepisy: 22
Królik z pieczarkami (Francja)
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy


czas:

Królik z pieczarkami (Francja) - SKŁADNIKI:

  • 1 królik do 2 kg pokrojony na części
  • 1 łyżka oleju
  • 70 g masła
  • 3 szalotki
  • 300 g pieczarek
  • 2 szkl białego wina wytrawnego
  • 125 g śmietanki
  • 200 g ryżu
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Królik z pieczarkami (Francja) - PRZYGOTOWANIE:

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy królik będzie ładnie zrumieniony, dodać je do mięsa. Przenieść wszystko do garnka żeliwnego, dodać wino, sól, pieprz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik z pieczarkami (Francja) (strona 1 z 1)  
IwaG2

IwaG2

2009-02-17 16:46
na sylwestra właśnie robiłam krulika w winie go moczyłam potem już podobnie robiłam znikł i mało kto wiedział że jadł królika
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Królik w śmietanie Świąteczny Królik w sosie żurawionowym Pasztet z królika
Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką Królik duszony w sosie cebulowym
Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową Pasztet z królika z leśnymi grzybami
Pasztet z królika i fasoli Królik w sosie z rozmarynem Królik w sosie śmietanowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane