Strona główna Królik z pieczarkami (Francja)

Królik z pieczarkami (Francja)

Sztangiel - Przepis na: Królik z pieczarkami (Francja) offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 22
Królik z pieczarkami (Francja)
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy


czas:

Królik z pieczarkami (Francja) - SKŁADNIKI:

  • 1 królik do 2 kg pokrojony na części
  • 1 łyżka oleju
  • 70 g masła
  • 3 szalotki
  • 300 g pieczarek
  • 2 szkl białego wina wytrawnego
  • 125 g śmietanki
  • 200 g ryżu
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Królik z pieczarkami (Francja) - PRZYGOTOWANIE:

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy królik będzie ładnie zrumieniony, dodać je do mięsa. Przenieść wszystko do garnka żeliwnego, dodać wino, sól, pieprz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik z pieczarkami (Francja) (strona 1 z 1)  
IwaG2

IwaG2
offline

2009-02-17 16:46
na sylwestra właśnie robiłam krulika w winie go moczyłam potem już podobnie robiłam znikł i mało kto wiedział że jadł królika
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królika  Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką
Królik duszony w sosie cebulowym Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową
Pasztet z królika z leśnymi grzybami Pasztet z królika i fasoli Królik w sosie z rozmarynem
Królik w sosie śmietanowym Potrawka z królikiem Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane