Strona główna Królik z pieczarkami (Francja)

Królik z pieczarkami (Francja)

Sztangiel offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 22
Królik z pieczarkami (Francja)
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy


czas:

Królik z pieczarkami (Francja) - SKŁADNIKI:

  • 1 królik do 2 kg pokrojony na części
  • 1 łyżka oleju
  • 70 g masła
  • 3 szalotki
  • 300 g pieczarek
  • 2 szkl białego wina wytrawnego
  • 125 g śmietanki
  • 200 g ryżu
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Królik z pieczarkami (Francja) - PRZYGOTOWANIE:

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy królik będzie ładnie zrumieniony, dodać je do mięsa. Przenieść wszystko do garnka żeliwnego, dodać wino, sól, pieprz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik z pieczarkami (Francja) (strona 1 z 1)  
IwaG2

IwaG2
offline

2009-02-17 16:46
na sylwestra właśnie robiłam krulika w winie go moczyłam potem już podobnie robiłam znikł i mało kto wiedział że jadł królika
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królika  Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką
Królik duszony w sosie cebulowym Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową
Pasztet z królika z leśnymi grzybami Pasztet z królika i fasoli Królik w sosie z rozmarynem
Królik w sosie śmietanowym Potrawka z królikiem Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane