Strona główna Królik z pieczarkami (Francja)

Królik z pieczarkami (Francja)

Sztangiel

Starszy Kucharz
Przepisy: 22
Królik z pieczarkami (Francja)
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy


czas:

Królik z pieczarkami (Francja) - SKŁADNIKI:

  • 1 królik do 2 kg pokrojony na części
  • 1 łyżka oleju
  • 70 g masła
  • 3 szalotki
  • 300 g pieczarek
  • 2 szkl białego wina wytrawnego
  • 125 g śmietanki
  • 200 g ryżu
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Królik z pieczarkami (Francja) - PRZYGOTOWANIE:

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy królik będzie ładnie zrumieniony, dodać je do mięsa. Przenieść wszystko do garnka żeliwnego, dodać wino, sól, pieprz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik z pieczarkami (Francja) (strona 1 z 1)  
IwaG2

IwaG2

2009-02-17 16:46
na sylwestra właśnie robiłam krulika w winie go moczyłam potem już podobnie robiłam znikł i mało kto wiedział że jadł królika
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królikiem Królik czosnkowo paprykowy Królik w sosie śmietanowym
Królik z czosnkiem z pomarańczą Króliczy pasztet z piekła rodem Sałatka z piersią królika i żurawiną
Królik na pomidorową nutę Pasztet z królika Królik z dodatkami ćwikłą i pieczarkami
Królik w sosie śmietanowym Królik w glazurze Duszone mięso z królika

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane