Strona główna Królik z pieczarkami (Francja)

Królik z pieczarkami (Francja)

Sztangiel - autor przepisu Królik z pieczarkami (Francja) offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 22
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Królik z pieczarkami (Francja)
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy


czas:

Królik z pieczarkami (Francja) - SKŁADNIKI:

  • 1 królik do 2 kg pokrojony na części
  • 1 łyżka oleju
  • 70 g masła
  • 3 szalotki
  • 300 g pieczarek
  • 2 szkl białego wina wytrawnego
  • 125 g śmietanki
  • 200 g ryżu
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Królik z pieczarkami (Francja) - PRZYGOTOWANIE:

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy królik będzie ładnie zrumieniony, dodać je do mięsa. Przenieść wszystko do garnka żeliwnego, dodać wino, sól, pieprz.



Komentarze do Królik z pieczarkami (Francja) (strona 1 z 1)  
IwaG2

IwaG2
offline

2009-02-17 16:46
na sylwestra właśnie robiłam krulika w winie go moczyłam potem już podobnie robiłam znikł i mało kto wiedział że jadł królika
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królika w boczkowym płaszczyku Królicze nogi w paprykowym sosie Delikatne mięso z królika
Pieczony królik z boczniakami Królik w marynacie miodowo-czosnkowej Królik z pieczarkami i cebulą
Grillowany comber króliczy w sosie wiśniowym Królik w winie, cytrynie i rozmarynie Tradycyjny pasztet z królika
Królik duszony w winie z żurawiną i grzybami Królik w sosie grzybowym Królik w cebuli
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane