Strona główna Krolik z piekarnika

Krolik z piekarnika.

iwi69 - Przepis na: Krolik z piekarnika. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 200
Krolik z piekarnika.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Polecam bardzo dobry krolik.


trudność: łatwe
czas:

Krolik z piekarnika. - SKŁADNIKI:

  • 1 kg krolik(czysty przygotowany do pieczenia)
  • 2 srednie cebule
  • 3 marchewki
  • maka
  • 1/2 kostki rosolowe,sol,pieprz,ziola prowansalskie
  • oliw z oliwek

Krolik z piekarnika. - PRZYGOTOWANIE:

Krolika dzielimy na czesci solimy,pieprzymy i obtoczyc w mace -rumienimy na patelni.Wkladamy krolika do formy zalewamy rosolem z kostki-rozpuszczonej w szklance cieplej wody(szkl.-250ml)Mieso posypac obficie ziolami prowansalskimi.Marchewki,cebule obieramy-kroimy w krazki i ukladamy na miesie.Wstawiamy do piekarnika na dolna polke na 200 stopni na 50 min.Jakies 15 min przed koñcem zsunac warzywa do sosu i dokoñczyc pieczenie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krolik z piekarnika. (strona 1 z 1)  
iwi69

iwi69
offline

2010-05-17 10:00
Cos dzisiaj strona dziala bardzo zle
Skomentuj
Oceń:
0
iwi69

iwi69
offline

2010-05-17 10:01
Ten przepis bez zdjecia prosze usunac.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królika  Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką
Królik duszony w sosie cebulowym Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową
Pasztet z królika z leśnymi grzybami Pasztet z królika i fasoli Królik w sosie z rozmarynem
Królik w sosie śmietanowym Potrawka z królikiem Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane