Strona główna Krolik z piekarnika

Krolik z piekarnika.

iwi69

Mistrz Kuchni
Przepisy: 200
Krolik z piekarnika.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Polecam bardzo dobry krolik.


trudność: łatwe
czas:

Krolik z piekarnika. - SKŁADNIKI:

  • 1 kg krolik(czysty przygotowany do pieczenia)
  • 2 srednie cebule
  • 3 marchewki
  • maka
  • 1/2 kostki rosolowe,sol,pieprz,ziola prowansalskie
  • oliw z oliwek

Krolik z piekarnika. - PRZYGOTOWANIE:

Krolika dzielimy na czesci solimy,pieprzymy i obtoczyc w mace -rumienimy na patelni.Wkladamy krolika do formy zalewamy rosolem z kostki-rozpuszczonej w szklance cieplej wody(szkl.-250ml)Mieso posypac obficie ziolami prowansalskimi.Marchewki,cebule obieramy-kroimy w krazki i ukladamy na miesie.Wstawiamy do piekarnika na dolna polke na 200 stopni na 50 min.Jakies 15 min przed koñcem zsunac warzywa do sosu i dokoñczyc pieczenie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krolik z piekarnika. (strona 1 z 1)  
iwi69

iwi69

2010-05-17 10:00
Cos dzisiaj strona dziala bardzo zle
Skomentuj
Oceń:
0
iwi69

iwi69

2010-05-17 10:01
Ten przepis bez zdjecia prosze usunac.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Królik czosnkowo paprykowy Królik w sosie śmietanowym Królik z czosnkiem z pomarańczą
Króliczy pasztet z piekła rodem Sałatka z piersią królika i żurawiną Królik na pomidorową nutę
Pasztet z królika Królik z dodatkami ćwikłą i pieczarkami Królik w sosie śmietanowym
Królik w glazurze Duszone mięso z królika Królik w śmietanie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane