Strona główna Krolik z piekarnika

Krolik z piekarnika.

iwi69 - Przepis na: Krolik z piekarnika. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 200
Krolik z piekarnika.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Polecam bardzo dobry krolik.


trudność: łatwe
czas:

Krolik z piekarnika. - SKŁADNIKI:

  • 1 kg krolik(czysty przygotowany do pieczenia)
  • 2 srednie cebule
  • 3 marchewki
  • maka
  • 1/2 kostki rosolowe,sol,pieprz,ziola prowansalskie
  • oliw z oliwek

Krolik z piekarnika. - PRZYGOTOWANIE:

Krolika dzielimy na czesci solimy,pieprzymy i obtoczyc w mace -rumienimy na patelni.Wkladamy krolika do formy zalewamy rosolem z kostki-rozpuszczonej w szklance cieplej wody(szkl.-250ml)Mieso posypac obficie ziolami prowansalskimi.Marchewki,cebule obieramy-kroimy w krazki i ukladamy na miesie.Wstawiamy do piekarnika na dolna polke na 200 stopni na 50 min.Jakies 15 min przed koñcem zsunac warzywa do sosu i dokoñczyc pieczenie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krolik z piekarnika. (strona 1 z 1)  
iwi69

iwi69
offline

2010-05-17 10:00
Cos dzisiaj strona dziala bardzo zle
Skomentuj
Oceń:
0
iwi69

iwi69
offline

2010-05-17 10:01
Ten przepis bez zdjecia prosze usunac.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką Królik duszony w sosie cebulowym
Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową Pasztet z królika z leśnymi grzybami
Pasztet z królika i fasoli Królik w sosie z rozmarynem Królik w sosie śmietanowym
Potrawka z królikiem Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin Comber z królika z pieczarkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane