iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Krolik z piekarnika.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Polecam bardzo dobry krolik.

Krolik z piekarnika.

Składniki:

Krolik z piekarnika.

 

  • 1 kg krolik(czysty przygotowany do pieczenia)
  • 2 srednie cebule
  • 3 marchewki
  • maka
  • 1/2 kostki rosolowe,sol,pieprz,ziola prowansalskie
  • oliw z oliwek

Sposób przygotowania:

Krolik z piekarnika.
Krolika dzielimy na czesci solimy,pieprzymy i obtoczyc w mace -rumienimy na patelni.Wkladamy krolika do formy zalewamy rosolem z kostki-rozpuszczonej w szklance cieplej wody(szkl.-250ml)Mieso posypac obficie ziolami prowansalskimi.Marchewki,cebule obieramy-kroimy w krazki i ukladamy na miesie.Wstawiamy do piekarnika na dolna polke na 200 stopni na 50 min.Jakies 15 min przed koñcem zsunac warzywa do sosu i dokoñczyc pieczenie.

Tagi:

zioła mak