Królowa śniegu

Z kremem « poprzedni | następny »
ADAIDA - Przepis na: Królowa śniegu offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
Królowa śniegu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.


trudność: łatwe
czas:

Królowa śniegu - SKŁADNIKI:

  • CIASTO:
  • 1,5 szkl. cukru
  • 1,5 kostki margaryny
  • 5 jajek
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka kakao
  • KREM
  • 1/2 litra mleka
  • 5 żółtek
  • 1,5 kostki margaryny
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • tabliczka startej gorzkiej czekolady
  • 1 - 2 łyżki rodzynek
  • PIANA
  • 5 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • kwasek cytrynowy

Królowa śniegu - PRZYGOTOWANIE:

1CIASTO:
.Białka ubij, dodaj stopioną margarynę, żółtka, 1/2 szkl. wody i resztę składników, połącz.Upiecz ciasto.Ostudź, przekrój na pół.
2.KREM;
Z żółtek, cukru, mleka oraz mąki pszennej i ziemniaczanej ugotuj budyń.Zimny utrzyj z margaryną.Dodaj połowę startej gorzkiej czekolady i rodzynki,połącz.
3.PIANA:
Białka ubij na parze, dodaj cukier i kwasek.Jedno ciasto posmaruj kremem, nakryj drugim, rozłóż pianę.Posyp resztą czekolady.Schłodź.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królowa śniegu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Tarta makowo- pomarańczowa Dyniowa karpatka
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Miodownik z orzechami Jabłkowy przekładaniec Ciasto czekoladowe z kremem dyniowym
Pie de limon- tarta cytrynowa Ananasowiec z kokosem Napoleonka na kruchym cieście

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane