katarzynkaa

katarzynkaa

Kucharz
[Przepisów: 13]

Krówka na biszkopcie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo dobry i słodki placek :)

Krówka na biszkopcie

Składniki:

Krówka na biszkopcie

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Krem budyniowy :
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • cukier do smaku
  • 150g masła
  • 0,5 l mleka

 

  • Na wierzch:
  • 400g krówek
  • 100g masła
  • 1 łyżka mleka
  • około 400g bezów

Sposób przygotowania:

Krówka na biszkopcie
Biszkopt:Jajka i cukier zmiksować. Dodać mąkę zmieszną z proszkiem do pieczenia. mleka. Ciasto wstawiamy do piekarnika i ustawiamy na 170 stopni. Pieczemy 35 minut. Ugotowane budynie miksujemy z masłem na jednolitą masę i wylewamy na biszkopt i układamy bezy. Krówki rozpuszczamy z masłem i mlekiem na niewielkim ogniu.Jak już krówki sa gotowe wylewamy na bezy.