smaki12

smaki12

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Krówkowe ciasto

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto najlepiej smakuje po 1 dniu, tak aby herbatniki namokły....aby były miekkie

Krówkowe ciasto

Składniki:

Krówkowe ciasto

 

  • puszka masy krówki
  • 2 szkl mleka
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 5 żółtek
  • cukier waniliowy
  • pół szkl cukru
  • 8 paczek herbatników
  • pół l śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 op śmietany w proszku

 

Sposób przygotowania:

Krówkowe ciasto
Śmietankę 30%, 2 łyżki cukru i śmietanki w proszku ubić.Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć. Dodać make i pół szkl mleka. Reszte mleka wlać do garnka, Do gotującego sie zaczynu wrzucić kostkę margaryny i mieszać do zagęstnienia. Herbatniki ulożyć na blachę, potem masę krówkową, położyć herbatniki na to wlać gorącą masę, a jak ostygnie położyć na to bitą śmietanę.Na to trzecia warstwa herbatników, masa krówkowa i ostatnia warstwa herbatników