kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Krówkowe fondue z owocami

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Małe drobiazgi,które każdą damę wprawią w świetny nastrój

Krówkowe fondue z owocami

Składniki:

Krówkowe fondue z owocami

 

  • 45 g złocistego cukru trzcinowego
  • 2 łyżki drobnego cukru
  • 150 g masy krówkowej
  • 30 g masła
  • 125 g tłustej gęstej śmietany
  • odrobina ekstraktu waniliowego
  • ok. 350 g obranych i pokrojonych owoców

 

Sposób przygotowania:

Krówkowe fondue z owocami
Podgrzej w rondlu oba rodzaje cukru,masę krówkową oraz masło i gotuj przez 5 minut.

Dodaj śmietanę i ekstrakt waniliowy,wymieszaj składniki i zdejmij rondel z ognia.

Rozlej sos do dwóch miseczek albo filiżanek,a owoce ułóż na dwóch talerzykach albo na jednym dużym talerzu jak wolisz.