SUPERPRZEPIS

Krucha babka z kakao

  • 8
         
ocena: 5/5 głosów: 14
Krucha babka z kakao Więcej zdjęć (5)

Pyszna krucha babka z kakao, można za każdym razem użyć innego aromatu.

Składniki:

Krucha babka z kakao

 

  • 4 duże jajka
  • ¾ szklanki drobnego cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka skrobi kukurydzianej
  • 220 ml dobrego oleju
  • kilka kropel dowolnego aromatu ( u mnie tym razem waniliowy)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka kakao
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
  • polewa czekoladowa
  • posypka czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Krucha babka z kakao
Jajka wybijam do miski, dodaję cukier i dokładnie miksuję. Mąkę pszenną przesiewam i wraz ze skrobią i proszkiem do pieczenia dodaję do masy jajecznej, ponownie miksuję. Dolewam olej i aromat cały czas miksując. 



Formę na babkę smaruję margaryną i obsypuję bułką tartą. Wlewam ¾ ciasta. Do pozostawionej części dodaję kakao , mieszam dokładnie ( można miksować) i wylewam na wierzch, widelcem delikatnie mieszam, robiąc esy floresy. 



Wstawiam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piekę około 40 minut. 



Po upieczeniu studzę ,oblewam polewą i posypuję wiórkami czekoladowymi.
Krucha babka z kakao
Jajka wybijam do miski, dodaję cukier i dokładnie miksuję. Pszenną mąkę przesiewam i wraz ze skrobią i proszkiem do pieczenia dodaję do masy jajecznej, ponownie miksuję. Dolewam olej i aromat cały czas miksując.
Krucha babka z kakao
Formę na babkę smaruję margaryną i obsypuję bułką tartą. Wlewam ¾ ciasta. Do pozostawionej części dodaję kakao , mieszam i wylewam na wierzch, widelcem delikatnie mieszam, robiąc esy floresy
Krucha babka z kakao
Wstawiam do nagrzanego do 180 st C piekarnika i piekę około 40 minut
Krucha babka z kakao
Po upieczeniu studzę ,oblewam polewą i posypuję czekoladową posypką

Tagi:

jajko tarta jajka