gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Krucha tarta z malinami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowaną tartę z malinami i kruszonką polecam do popołudniowej kawki. Jest smaczna i szybka w przygotowaniu.

Krucha tarta z malinami i kruszonką

Składniki:

Krucha tarta z malinami i kruszonką

Ciasto

Kruszonka

Sposób przygotowania:

Krucha tarta z malinami i kruszonką

ETAP 1:

Krucha tarta z malinami i kruszonką
Składniki na ciasto zagniatamy w misce .

Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy. Następnie wkładamy na 10 minut do zamrażalki.

ETAP 2:

Krucha tarta z malinami i kruszonką
Maliny płuczemy i osuszamy, a formy smarujemy tłuszczem.

W tym czasie formy na tarte smarujemy margaryną, a maliny przebieramy, płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym.

ETAP 3:

Krucha tarta z malinami i kruszonką
Ciastem z zamrażalki wylepiamy formy do ciasta.

Schłodzonym ciastem wylepiamy formy, nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 10 minut w temp. 180 stopni.

ETAP 4:

Krucha tarta z malinami i kruszonką
Ze składników na kruszonkę przygotowujemy okruchy.

Gdy ciasto się podpieka przygotowujemy kruszonkę: Składniki na kruszonkę przekładamy do miski i ugniatamy.

ETAP 5:

Krucha tarta z malinami i kruszonką
Przebrane maliny układamy na podpieczonym cieście.

Na podpieczonym cieście układamy maliny.

ETAP 6:

Krucha tarta z malinami i kruszonką
Owoce na cieście posypujemy kruszonką. Pieczemy.

Wierzch tart posypujemy kruszonką. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze ok. 20-30 minut w temp. 180 stopni.
Przestudzone ciasta posypujemy cukrem pudrem.


Tagi:

ciasta owoce