sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Kruche babci Gieni

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepis na tą pyszną szarlotkę dostałam od babci. Dodatek mąki ziemniaczanej nadaje jej delikatnego smaku.

Kruche babci Gieni

Składniki:

Kruche babci Gieni

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche babci Gieni
Obie mąki wysypać na stolnicę. Zimną margarynę zetrzeć na tarce, dodać jajko, śmietanę, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać delikatnie z cynamonem, cukrem i bułką tartą. Jedną część ciasta wyłożyć do tortownicy o średnicy 23 cm. Na niej ułożyć jabłka a na wierz zetrzeć drugą część ciasta. Piec w 180 stopniach około 45 minut.