aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

kruche babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

babeczki mozna z zaltwoscia mrozic albo przechowywac w szczelnej puszce

kruche babeczki

Składniki:

kruche babeczki

 

  • 1/2 kostki margaryny,
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

kruche babeczki
Z maki, cukru, proszku do pieczenia, jajka i miekkiej margaryny wyrabiamy ciasto. Następnie na 30 min wkładamy do zamrazarnika. Wysmarowane margaryna foremki wylepiamy ciastem i pieczemy ok 20 min w 200 stopniach.

Tagi:

jajko jajka