Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kruche babeczki w słonej wersji

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealne do ostrych przekąsek.

Kruche babeczki w słonej wersji Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kruche babeczki w słonej wersji

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki w słonej wersji
Mąkę należy przesiać, dodajemy zimne masło, jogurt (ewentualnie kwaśne, gęsta śmietana, sól oraz jajko - siekamy nożem, a następnie całość zagnitamy. Ciasto wkadamy na 20-30 minut do zamrazalnika, po czym cienko wałkujemy i wykładamy nim foremki do babeczek. W każdej foremce kładziemy kilka fasolek aby ciasta równo rosło. Pieczemy 20 minut w temp. 170* Z podanej porcji wyszło mi 27 sztuk.
Kruche babeczki w słonej wersji
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki....
Kruche babeczki w słonej wersji
wyklejamy nim foremki (do każdej wkładamy kilka fasolek)

Tagi:

jajko jajka