SUPERPRZEPIS

Kruche babeczki z bezą

  • lenian
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Kruche babeczki z bezą Więcej zdjęć (5)

Pyszne ciasteczka z owocową niespodzianką

Składniki:

Kruche babeczki z bezą

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z bezą
Białka oddzielić od żółtek. Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka, masło, cukier wanilinowy i szczyptę soli. Zagnieść ciasto, owinąć w folię i włożyć do lodówki na 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, rozwałkować na grubość 0,5 cm. Kokilki wysmarować delikatnie masłem i wyciąć krążki w rozwałkowanym cieście. Krążki wkładamy do kokilek i dociskamy do spodu i boków foremki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 C na 12 minut. W tym czasie przygotujemy bezę. Do białek wsypać cukier puder i ubijać aż powstanie sztywna piana, dodać wtedy mąkę kukurydzianą i ocet, dalej ubijać by wszystko połączyć. Po upieczeniu babeczek ostudzić je trochę i nałożyć do nich pokrojoną w drobną kostkę brzoskwinię lub inny owoc. Przygotowaną wcześniej bezę (pianę z białek) włożyć do szprycy i wycisnąć na babeczki przykrywając owoce. Wierzch posypać cukrem pudrem z cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 C na 15 minut.
Kruche babeczki z bezą
Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka, masło, cukier wanilinowy i szczyptę soli.
Kruche babeczki z bezą
Krążki wkładamy do kokilek i dociskamy do spodu i boków foremki.
Kruche babeczki z bezą
Po upieczeniu babeczek ostudzić je trochę i nałożyć do nich pokrojoną w drobną kostkę brzoskwinię
Kruche babeczki z bezą
Przygotowaną wcześniej bezę włożyć do szprycy i wycisnąć na babeczki przykrywając owoce.

Tagi:

jajko jajka