Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kruche babeczki z budyniem i owocami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kruche babeczki z budyniem i owocami, czego chcieć więcej.

Kruche babeczki z budyniem i owocami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche babeczki z budyniem i owocami.

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z budyniem i owocami.
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wkładamy do woreczka i schładzamy przez godzinę. Wyjmujemy na blat pospany mąką, wałkujemy placek około 0,5 cm. Foremkami do babeczek wycinamy kółka i wkładamy do obsypanych mąką foremek. Przed włożeniem do piekarnika nakłuwamy widelcem aby się nie podniosły. Pieczemy 25 min w 190 stopniach. Wyciągamy i studzimy. Budyń gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta z tą różnicą, że rozrabiamy go z dodatkową porcją mąki ziemniaczanej. Gorący budyń wykładamy (ile chcemy lub ile się zmieści) na babeczki, a wierzch każdej dekorujemy owocami.
Kruche babeczki z budyniem i owocami.
Zmiksowany tłuszcz i mąka powinien wyglądać jak kaszka i dać się zlepić.
Kruche babeczki z budyniem i owocami.
Jeśli chcemy bardziej spieczone i chrupiące spody trzeba piec 5 min dłużej.
Kruche babeczki z budyniem i owocami.
Owoce do dekoracji są dowolne, najlepiej użyć tych ulubionych.
Kruche babeczki z budyniem i owocami.
Zimne babeczki napełnimy gorącym budyniem.