rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Kruche babeczki z kremem truskawkowo- borówkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 50
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Babeczki proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Nie trzeba wiele sił i czasu by je wykonać, co dla mnie akurat teraz najważniejsze.

Kruche babeczki z kremem truskawkowo- borówkowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kruche babeczki z kremem truskawkowo- borówkowym

 

  • Ok 50 sztuk kruchych, małych babeczek (można upiec samemu, ja użyłam zakupionych w cukierni)
  • 1 kostka masła
  • 1.5 szklanki cukru pudru
  • ok 10 dużych, miękkich truskawek
  • 20 dkg zblendowanych borówek amerykańskich

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z kremem truskawkowo- borówkowym
Masło i cukier puder dzielimy na dwie części. Ucieramy najpierw jedną część na puszysty krem. Dodajemy pomału truskawki ucierając na bardzo wolnych obrotach by masa się nie ścięła! Podobnie postępujemy z drugą częścią margaryny i cukru pudru. Do utartej masy dodajemy po odrobinie zblendowanych borówek i również uważamy by przy mieszaniu masa się nam nie ścięła. Szprycę nadziewamy masami na przemian: raz truskawkowa, raz borówkowa i napełniamy nią kruche babeczki. Odkładamy na 30 minut do lodówki w celu schłodzenia. Na zachcianki w sam raz:)
Kruche babeczki z kremem truskawkowo- borówkowym
Kruche babeczki oraz kremy: truskawowy i borówkowy

Tagi:

babeczki