patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Znakomite słone babeczki, na kruchym spodzie z mięsnym farszem z dodatkiem pomidorków suszonych, oliwek, sera wędzonego i szpinaku. Polany sosem czosnkowym, skusi nie jednego łasucha.

Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem

 

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 opakowanie ciasta kruchego ok 375 g
  • 1 papryka
  • 12 oliwek zielonych zwyklych lub faszerowanych
  • 100 g sera wędzonego zwykłego lub smakowego
  • Pęczek pietruszki
  • 6 pomidorków suszonych z zalewy
  • Olej z suszonych pomidorków
  • 1 czerwona cebula
  • 100 g świeżego szpinaku
  • Przyprawy:sól,pieprz czosnek granulowany,chilli,papryka czerwona
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem
Ciasto kruche kroję na kwadraty. Z ciasta wyjdzie ok 12 kwadratów. Mięso mielone wykładam na rozgrzany olej który wykorzystałam z suszonych pomidorków. Mięso doprawiam solą,pieprzem,granulowanym czosnkiem i chilli(do smaku).smażę na rumiany kolor.

Cebulkę drobno kroję a następnie wrzucam do mięsa dalej smażąc. Dodaję koncentrat.Mieszam. Na koniec dodaję świeży szpinak. Mieszam i zdejmuję z ognia.

Między czasie wszystkie warzywa kroję w kostkę. Ser również kroję w kostkę. Natkę pietruszki kroję drobno. Pomidorki kroję w cienkie paski. Cały farsz ze sobą mieszam.  Ciasto wkładam do silikonowych foremek na muffiny.

Faszeruję. Wkładam do piekarnika na 30 min góra dół w 200 stopniach. Podaję ciepłe z dodatkiem sosu czosnkowego. Smacznego.  
Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem
Paprykę myję a następnie drobno kroję.Nie musi być równo.
Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem
Faszerowane oliwki kroję w koła i przekładam do papryki.
Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem
Ser wędzony kroję w kostkę a następnie przekładam do pozostałych składników.
Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem
Natkę pieteuszki myję a następnie siekam drobno.
Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem
Suszone pomidory siekam drobno.
Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem
DFarsz dokładnie mieszam i faszeruje nim babeczki.

Tagi:

przystawki