teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Kruche babeczki z owocami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dzieci je uwielbiają więc bardzo szybko ze stołu znikają!

Kruche babeczki z owocami.

Składniki:

Kruche babeczki z owocami.

 

 

  • NADZIENIE
  • 500 ml mleka
  • 100 g masła
  • 1budyń śmietankowy
  • owoce(winogrono,truskawki,mango itd..)
  • 2 łyzki dżemu morelowego

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z owocami.
Z mąki,masła cukru i żółtek zagnieć gładkie ciast,które następnie owiń folią i włóż do lodówki na pół godziny.Następnie rozwałkuj je,potnij na kawałki i wyłóż nimi foremki.Piecz babeczki w tem 200*C przez 15 min. Ugotuj budyń i wystudzony utrzej razem z miękkim masłem. Owoce pokrój w plasterki lub kostkę. Masą budyniową nadziej babeczki i udekoruj je kawałkami owoców.Podgrzej dżem morelowy i posmaruj nim owoce aby nadać im połysk.

Tagi:

winogrona