czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Kruche babeczki z serkiem i łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kruche babeczki możemy również przygotować w wersji wytrawnej, z nadzieniem z serka i łososia, będą ciekawą odmianą :)

Kruche babeczki z serkiem i łososiem

Składniki:

Kruche babeczki z serkiem i łososiem

ciasto kruche na około 35 babeczek:

wypełnienie

  • 400 g serka naturalnego
  • 2 garści rzeżuchy
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • sól i pieprz
  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 puszka nimi groszku

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z serkiem i łososiem
Z mąki, margaryny, żółtek i soli zagnieść kruche ciasto, w razie potrzeby można dodać niewielka ilość śmietany lub zimnej wody.

Ciasto rozwałkować i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor.

Serek naturalny wymieszać ze ściętą rzeżuchą oraz startymi i dobrze odciśniętymi rzodkiewkami. Doprawić do smaku. Plasterki łososia złożyć na trzy i obsmażyć na patelni grillowej, wystudzić i rozdrobnić widelcem. Babeczki przygotować przed podaniem, żeby nie zmiękły.

Na kruche ciasto nałożyć serek, na to łososia i groszek.

Tagi:

przystawki