Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kruche babeczki z serkiem truskawkowym.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto bez chłodzenie i leżakowania w lodówce.

Kruche babeczki z serkiem truskawkowym.

Składniki:

Kruche babeczki z serkiem truskawkowym.

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z serkiem truskawkowym.
Ze składników zagniatamy kruche ciasto. Robimy to szybko i bez zbędnego przerabiania. Posypujemy blat mąką i wałkujemy cienki placek, wykrawamy kółka i wylepiamy nim foremki na babeczki. Nakłuwamy widelcem spody, aby nam ciasto nie powstało. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Po 10 min już się rumienią, wystarczy jeszcze potrzymać z 5 min i wyjmujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę namaczamy w mleku, serek miksujemy z cukrem i truskawkami. Reszta truskawek do dekoracji. Podgrzewamy żelatynę i dodajemy do serka. Gdy zacznie tężeć nakładamy do babeczek, dekorujemy i smacznego.

Tagi:

jajko jajka